Beach House, Sheringham


Location:           Sheringham, Norfolk, UK
Sector:               Residential
Client:                Private
Cost:                   Confidential
Status:               Appointment Complete

Other Studio Architects have been appointed to design a new-build single storey family home on a beautiful wooded site in the coastal town of Sheringham, North Norfolk. The project replaces an existing poorly constructed bungalow which currently occupies the site.

Our approach looks to retain single-story future-proof living, creating two interlocking 'public and private' forms one containing the living spaces for entertainment and the second, for sleeping.

Material wise, the same simple pallet has been proposed for both inside and out: bleached timber cladding and concrete, referncing the tones of sea bleached timber found on the coastline, a mile form the site.

The pale timber windows are uniform width, creating a gallery sense within the spaces. At the heart of the project is a story and a half living space with high level clearstory windows, centred around a concrete fire place.

Design Development
Top - Image 1:    
North facing driveway approach


Top - Image 2:    
South facing private garden, looking towards the 1.5 storey living space.



Main living space


Mood board; natural oak, bleached oak, lime plaster, polished concrete


Return to Projects / Home




All contents © Other Studio Architects 2020, except where noted.