Church Street, Frodsham



Frodsham in the Snow
Location:            Frodsham, Cheshire, UK
Sector:                Residential
Client:                 Private
Cost:                    <£150,000
Status:                Complete

Other Studio Architects have worked to remodel and extend a Victorian Semi-Detached house in Frodsham, Cheshire.

The proposal looks to open up and extend the ground floor plan on the footprint of the existing outhouse, yet offer flexibility through the introduction of sliding walls and reconfigurable space. The addition of an attic storey and landing workspace accessed via a contemporary stair offers further usable space for modern day life.

At the core of this project is the introduction of as much light as possible to both the ground floor and first floor, this was achieved through glazing and the careful placement of rooflights within the design.

Architect:                        Other Studio Architects
Contractor:                     Elmwood Developments
Structural engineer:     DYSE
Principle Designer:      Other Studio Architects
CDM Advisor:                 AGA


Project mood board; welsh slate, beech wood and moleanos blue limestone  


Site Photos: The project is currently under construction, finished photos coming soon.



Return to Projects / Home



All contents © Other Studio Architects 2020, except where noted.